Terug naar home

Veelgestelde vragen & Contact

Er is iets mis gegaan met mijn inzending en ik heb deze al verzonden, hoe kan ik mijn inzending nu nog wijzigen? Kan ik dit zelf doen?

Eenmaal je inzending verzonden is en gepubliceerd op onze site, kun je hier zelf helaas niets meer aan wijzigen. Geef je wijzigingen aan ons door via mijnmooiste3@canon.nl. Wij kunnen dan eventuele aanpassingen voor jou doorvoeren of je post weghalen zodat je deze opnieuw in kunt sturen. Geef bij je verzoek duidelijk aan wat je verzoek is en stuur meteen de rechtstreeks link naar je post mee.

 

De site geeft mijn foto's gedraaid weer, hoe kan ik dit herstellen?

Het gebeurt soms dat de informatie in de afbeelding niet goed opgeslagen is, waardoor bij uploaden niet herkend wordt in welke richting de foto weergegeven moet worden. Je kunt dit omzeilen door je foto, voorafgaand aan inzending, te wijzigen. De afbeelding wordt dan opnieuw opgeslagen met de juiste informatie. Het meest ideale is als je je foto op dat moment ook alvast vierkant maakt, dan kun je zelf precies zien wat er op de site te zien zal zijn. De werkwijze is verschillend voor verschillende devices, onderaan dit document werken we deze verder uit.

 

Ik wil graag (een van de) foto's wijzigen van mijn inzending, hoe kan ik dit doen?

Eenmaal je inzending verzonden is en gepubliceerd op onze site, kun je hier zelf helaas niets meer aan wijzigen. Geef je eventuele wijzigingen aan ons door via mijnmooiste3@canon.nl. Wij kunnen dan eventuele aanpassingen voor jou doorvoeren of je post weghalen zodat je deze opnieuw in kunt sturen. Geef bij je verzoek duidelijk aan wat je verzoek is en stuur meteen de rechtstreeks link naar je post mee.

 

Hoe kan ik contact met jullie opnemen?

Je kunt ons mailen op mijnmooiste3@canon.nl

 

Wanneer en hoe worden de winnaars bekend gemaakt?

De winnaars van het Canon PIXMA-printerpakket zullen door ons persoonlijk benaderd via het e-mail adres wat zij achtergelaten hebben bij  hun inzending. Zij worden en daarna ook op de site gepubliceerd onder het kopje: Inspiratie & Influencers. Dit gebeurt welke week. Het gewonnen Canon PIXMA-printerpakket zal aan de winnaars per post verzonden worden.

Ook de winnaars van de reportage in hun favoriete blad zullen door ons via e-mail benaderd worden, de winnaars van de hoofdprijs zullen in de week van 24 september ook bekend gemaakt worden op onze site.

 

Wanneer verschijnen de winnaars in de bladen?

Afhankelijk van de verschillende verschijningsdata per blad, zullen de publicaties eind oktober / begin november plaatsvinden. Wij zullen op de site weergeven welke inzending in welke editie zal verschijnen.

 

De site geeft mijn foto's gedraaid weer, hoe kan ik dit herstellen? / Instructie per meest gebruikte devices:

 

Voor Andriod:

  1. Open Gallery en ga naar de foto die je wilt bewerken.
  2. Druk op de foto om de taakbalken tevoorschijn te laten komen
  3. Druk op de knop Edit in de linkeronderhoek - zoek naar de drie verbonden cirkels.

Vervolgens kun je bij verschillende bewerkingstools komen. Zo kun je je foto draaien / van een filter voorzien of vierkant maken. Sla de foto daarna opnieuw op en dan is ook meteen de oriëntatie van de foto goed ingesteld.

 

Voor iPhone / iPad

  1. Open de “Foto’s”-app en ga naar de desbetreffende foto.
  2. Tik onderaan op de derde knop van links, tussen het hartje en de prullenbak.
  3. Kies daarna voor de roteerknop naast Annuleer.
  4. Met de knop links (vierkantje met het pijltje) kun je de foto in stappen van 90 graden draaien. Tik er net zo vaak op totdat de foto goed staat.
  5. Maak de foto ook meteen vierkant.
  6. Kies voor Gereed om de wijzigingen op te slaan.

In het bewerkingsscherm kun je ook nog een paar andere simpele aanpassingen doen bij een foto. Met de tweede knop van links voeg je een filter toe, terwijl je met de derde knop de belichting en kleur aan kan passen. Je kunt ook de foto bijknippen door het venster te vergroten of te verkleinen. Sla de foto daarna opnieuw op en dan is ook meteen de oriëntatie van de foto goed ingesteld.

 

Windows PC

Selecteer de Startknop en selecteer vervolgens Foto's om aan de slag te gaan.

Als je je opname wilt bijsnijden, draaien, automatisch verbeteren of er een filter aan wilt toevoegen begin je door Bewerken te selecteren. Roteer je foto en maak eventueel vierkant.

Wanneer je na deze bewerkingen de foto opnieuw opslaat, dan wordt hij automatisch met de juiste oriëntatie informatie bewaard.

 

Apple Mac

Het programma “Foto's” staat standaard op elke Mac.

Als je een foto in de bewerkingsweergave wilt openen, dubbelklik je op een foto in de bibliotheek en klik je op 'Bewerk' in de knoppenbalk. Klik op een tab in het midden van de knoppenbalk om een van de drie groepen bewerkingstools te selecteren: 'Pas aan', 'Filters' en 'Snij bij'.

De knoppenbalk heeft ook knoppen om foto's snel te roteren of te verbeteren.

Als je klaar bent met de aanpassingen, klik je op 'Gereed'. De foto wordt dan opnieuw bewaard met de juiste oriëntatie informatie.